Bilim ve Teknoloji
Bilim ve Teknoloji
Bilimsel yaklaşım içinde bir laboratuvar okul.

YTÜ Okullarında bilim dersleri merak duygusunu destekler ve keşfeden bir yapı içinde olmaları için öğrencilere uygun içerikler sunar. Bilimsel yöntem ile gezegeni ve ötesini anlamaya, korumaya, kısıtlı kaynaklar için alternatifler üretmeye teşvik eder. Okul öğrencilerin bilim yapmalarını sağlar ve bir üniversitenin içinde olma gücü ile bilim merkezi deneyimi sunar. Öğrencilerimiz bir akademisyen tavrı içinde öğrenmeye açık, girişimci birer lider olarak gelişime ve yeniliğe yatkın olurlar.
Sınıfların laboratuvarlardan ayrı düşünülmediği ve bilim yapmak için tüm mekânların uygun şekilde donatılmış olduğu okulumuzda tüm öğretmenlerimiz bilimsel liderler olarak öğrencilerle ulusal ve uluslararası projeler yürütür. Anasınıfından ilkokul sonuna kadar okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri bilim derslerinde fen ve teknoloji dersi öğretmenleri ile iş birliği içinde çalışır.
Yıldızlı çocukların; kendini bilen, sorumlu, duyarlı, bağımsız ve irade sahibi bireyler olacaklarına eminiz. Kişisel, ailesel, bölgesel, ulusal ve küresel duyarlılıklarını dijital dünyalarda da ortaya koyabilen dünya vatandaşı liderler olacaklardır.
Öğrenmeyi öğrenme ortamı içinde yer alan çocuklarımız, değer inşa eden, problemlere çözüm arayan, toplumsal sorunlara duyarlı inovatif girişimciler olarak yetişirler. Bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim sürecinin doğal bir parçası olarak öğretim ve öğrenim fırsatları sağlayarak, öğrencilerin araştırmasına, doğru bilgiyi bulmasına, iletişim kurmasına, organize olmasına ve günlük yaşamda kendi öğrenimlerinden sorumlu olmalarına imkân vermektedir.
YTÜ Okullarında, her sınıf seviyesinde Bilişim Teknolojileri dersi bulunmaktadır. Bu dersler ile öğrencilerimizin dijital anlamda gereken teknoloji becerilerine sahip, etkin ve üretken bireyler olmaları, içinde bulunduğumuz dijital çağın gerektirdiği müfredat, yaklaşım ve uygulamalar aracılığı ile gerekli becerilere ulaşmaları ve teknolojinin müfredata entegre edilmesi amaçlanmaktadır.
Dijital teknolojileri kullanarak bilgiye erişmek, içerik oluşturmak ve problem çözmek diye açıklayabileceğimiz dijital yeterlilik, teknolojinin riskleri ve faydalarını anlamanın ön koşuludur. Bu nedenle dijital okuryazarlığı güçlü bireyler yetiştiren, yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen bir bilişim teknolojileri müfredatı uygulanmaktadır.